LIGE NU:

Støtte til internationale børn skal spares væk

Udvalget for Familie- og Beskæftigelse i Aalborg har varslet en nedskæring for Den Internationale Børnehave på 400.000 kr. Bestyrelsen for Den Internationale Børnehave samt forældre er chokeret. Hvis nedskæringen bliver en realitet, er resultatet, at der

International hjælp væk
En nedskæring på 400.000 indebærer, at den internationale funktion i Den Internationale Børnehave falder bort.
Det vil sige, at det ikke længere vil være muligt, som det ellers hidtil har været praksis, at give børn, der kommer fra andre lande, en særlig støtte i deres første tid.

Bestyrelsen og forældre chokeret
Bestyrelsen for Den Internationale Børnehave samt forældre er chokeret og undrer sig. Hvis nedskæringen bliver en realitet, er resultatet, at der ikke længere er en International funktion i børnehaven og dermed i Aalborg.

- Mange af vores internationale forældre bor i Aalborg og arbejder på bl.a. AAU, AAB, diverse IT virksomheder og andre virksomheder, og mange af børnenes søskende går på Den Internationale Skole. Det virker mærkeligt, at man ikke længere vil prioritere, at have et tilbud til de 3-6 årige, udtaler Medo Huremovic, Bestyrelsesformand. Samtidig kan vi tydeligt se, at godt begyndt er halvt færdigt, og at det særlige fokus - særligt i opstartsperioderne - helt tydeligt betaler sig, hvor børn trives og det smitter af på alle.

Service bortfalder
Den service som bortfalder, er eksempelvis muligheden for at tilknytte en person, der taler barnets sprog i en opstarts periode. Det bliver heller ikke længere muligt, at oversætte forskelligt informationsmateriale, så forældre kan læse dette. Almindelig rådgivning på andet sprog i forbindelse med at være børnefamilie i Aalborg forsvinder ligeledes.

- En af grundene til, at jeg har valgt at arbejde i netop Aalborg er, at der eksisterer et internationalt miljø og netop en International børnehave, som har kapaciteten til at tage hånd om mine børn. Det har været en stor hjælp for mine børn, at der har været sproglige hjælp i starten og at vi har modtaget alt materiale fra børnehaven på engelsk, udtaler en far, som er flyttet hertil fra Frankrig.

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

politibil_med_udrykning_0.jpg

Blotter på spil i Arden

Egholm

Klar til slutspurt: Nu begynder de afgørende forhandlinger om en Egholm-forbindelse

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

Til forsiden

Til forsiden