LIGE NU:

Super-student på 40 år

40-årige Karsten Dulong Jensen er nyudklækket student og kan prale med en hel stribe 12-taller, helt præcis 16 styk på eksamensbeviset fra VUC og HF Nordjylland, Aalborg.

- Det er uvirkeligt, og jeg er glad for, det er godt overstået, lyder det beskedent fra Karsten Dulong Jensen fra Støvring.

Det var egentlig slet ikke meningen, at han skulle være student. For i en tidlig alder blev han udråbt som vidunderbarn, han kunne spille trompet som ingen anden, og efter en tvivlsom folkeskole-eksamen kom han direkte på Musikkonservatoriet i København.

- Jeg kunne dengang jo slet ikke se, hvad jeg skulle bruge skolen til. Jeg skulle spille trompet, og det var det, siger han.

Gennem de seneste mange år har han været professionel trompetist, han har rejst verden rundt som professionel musiker, og i 13 år har han været fast i Aalborg Symfoniorkester.

- Jeg har oplevet mange ting, og det har altid været spændende inden for musikken, men for et par år siden kom jeg bare der til, at jeg tænkte, at hvis jeg nogensinde overhovedet skulle overveje at beskæftige mig med andet, så blev jeg nødt til at have en ungdomsuddannelse, siger Karsten Dulong Jensen.

Så tog han orlov fra Aalborg Symfoniorkester og kastede sig over et HF-studium.

- Jeg havde ikke lige set det komme, at det ville gå så godt, så det giver selvfølgelig stof til eftertanke, men hvad jeg skal bruge alle 13-tallerne til, ja, det ved jeg ikke. Måske skal jeg være trompetspillende jordemoder! Nej, planen er, at jeg skal tilbage til orkestret efter sommeren, og det glæder jeg mig til, siger Karsten Dulong Jensen.