Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Superliga-genstart redder Hobro: - Jeg råbte ud over hele supermarkedet

Superligaen kan påbegyndes igen, og det betyder samtidig af Hobro IK ikke længere er i fare for at gå konkurs.

Den nordjyske superligaklub Hobro IK er ikke længere konkurstruet. Sådan lyder den klare melding fra bestyrelsesformand Lars Kühnel ovenpå regeringens udmelding om, at superligaen kan igangsættes straks.

- Jeg er bare så glad og lykkelig. Jeg kan ikke beskrive det. Jeg stod nede i supermarkedet, da jeg fik beskeden. Jeg stod og så på nogle bøffer, og så råbte jeg ud i hele rummet, så folk de kiggede noget.

- Nu er vi home free i relation til konkurs, fordi vi får tv-penge, sponsorater og så videre. Så vi er ude af enhver form for fare, lyder det fra Lars Kühnel.

Redder syv års arbejde

For fire dage siden sagde han til Nordjyske, at Hobro IK ville gå konkurs, hvis ikke der blev spillet superligafodbold på denne side af sommerferien. 

- Vi har været i en rivende udvikling de seneste syv år, og vi kan fortsætte den strategi, som vi har lagt. Nu er vi ikke banket tilbage til start, og det her redder syv års hårdt arbejde.  

Læs også AaB’s Superligatrup og ledelse går ned i løn

- Det betyder også, at vi ikke automatisk er tvangsnedrykkede. Det betyder også alt. Rykker vi så ned, fordi vi har spillet os til det, er det også helt fair. Så vil man ikke høre et piv fra os. Men det havde gjort ondt, hvis det var blevet afgjort på skrivebordet, siger Lars Kühnel til TV2 Nord.  

- 220 procent trygge ved situationen

Der har ikke været spillet en kamp i Superligaen siden 9. marts. Efterfølgende blev ligaen suspenderet på grund af coronapandemien.

Fredag i sidste uge fremlagde Divisionsforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) en plan for kulturminister Joy Mogensen (S) om forholdsregler efter coronapausen. Og I Hobro er man helt trygge ved en genstart.

- Fuldstændig – vi er 220 procent trygge ved det. Protokollerne er meget omfattende med test og så videre. Og hvis nogle bliver smittet, taler vi 20-30 årige atleter i ekstremt god form. Statistisk set er de ikke i farezonen, siger Hobro-formanden.

Divisionsforeningen fastlægger de kommende dage det endelige program og de præcise startdatoer.