Svær fremtid for afskedigede slagteriarbejdere

Danish Meat Company har fra starten skullet kæmpe i en meget svær branche. Og nu skal fagforeningen atter til at hjælpe en stor gruppe ledige medlemmer i gang igen.

Foreløbig håber fagforeningen dog på, at det lykkes at redde de 150 slagterjob i Vrå.

- Foreløbig håber vi på, at der findes en løsning, så virksomheden kan reddes og vi undgår en rigtig træls jul for medarbejderne, siger Ove Møller Christensen, formand for NNF Hjørring

Mange af medlemmerne kender desværre turen. For de var med, da Danish Crown i Hjørring lukkede for snart fire år siden.

Der er dog ikke meget der tyder på, at Danish Meat Company kan redde livet. Og midt i en finanskrise bliver det svært at finde noget andet.

- Vi har kun fire ledige stillinger som butiksslagter, siger Ove Møller Christensen.

Og som slagter er det ekstra svært. For hele branchen har været under pres i flere år.

- Situationen her dokumenterer, at man skal være både dygtig og stor og robust for at drive slagteri i Danmark. For der er rigtig mange krav, siger Christina Hvid, administrerende direktør for Danske Slagterier.

Og lige i disse måneder er det helt galt.

- Lige nu har vi en situation, hvor der er manglende miljøgodkendelser, høje foderpriser og et stort udbud, der presser priserne, siger Christina Hvid.

Også for medarbejderne ser det sort ud. For selv om Danish Crown vil slagte de grise, der
ikke bliver slagtet i Vrå, så giver det ikke flere job.

- For selv om grisene bliver slagtet et andet sted, så har man formentlig og desværre for medarbejderne så stor en ledig kapacitet, at der ikke bliver plads til medarbejderne, men kun til grisene, siger Ove Møller Christensen, NNF.