LIGE NU:

Symfonien flytter ind i Musikkens Hus

Aalborg Symfoniorkester forlod mandag deres gamle koncertsal til fordel for den nye i Musikkens Hus.

Det har holdt hårdt og været længe undervejs, men nu er det endelig lykkedes - Aalborg Symfoniorkester er mandag flyttet ind i det nye hjem i Musikkens Hus.

Claus Ettrup Larsen er solofløjtenist og har været med i forhandlingerne om flytningen siden 1999, så for ham er det en ekstra stor dag.

- Det bliver ikke meget større. Det er rigtigt stort, siger Claus Ettrup Larsen, mens følelserne tager over og tvinger en tåre frem.

Det er især opbygningen af den nye sal, der imponerer fløjtenisten. Rummet er bygget med en masse buer og bølger, og det giver ifølge Claus Ettrup Larsen den bedst mulige akustik for et symfoniorkester.

- At få lov til at sætte sig i sådan en jomfruelig akustik og spille, det er noget af det største, man kan opnå som musiker, siger Claus Ettrup Larsen.

Nu har symfoniorkestret nogle uger til at finde på plads i Musikkens Hus inden den første officielle koncert den 29. marts i år.

- Det er en lang proces at spille sig ind. Salen er det sidste instrument, vi spiller på, og den proces tager lang tid og er en rejse ud i et fantastisk univers at lære at kende, siger Claus Ettrup Larsen.