Foto: TV2/Nord

Tag over hovedet til nye studerende

Torsdag starter tusindvis af nye studerende på Aalborg Universitet, og de fleste af dem slipper formentlig for at bo på vandrehjem.

Studiestart er nærmest ensbetydende med boligmangel, og i de forgangne år, har flere nye studerende måtte bo på vandrehjem den første periode af deres studietid. For få uger siden, meldte boligformidleren, AKU-Aalborg om rekordstor venteliste på studieboliger, men nu ser det ud til, at boligsituationen er forbedret.

Flere private udlejere lejer gæsteværelser ud til nye studerende, og der er bygget tre nye kollegier i Aalborg Kommune med i alt 267 lejligheder, det betyder, at AKU-Aalborg endnu ikke har haft behov for at henvise til vandrehjemmet, det skriver P4/NORDJYLAND. 

- Jo flere private værelser, vi kan henvise til, jo færre bliver der i sidste ende, der ikke har et sted at være, og som via Aalborg kommune midlertidig skal indkvarteres på vandrehjemmet, så det er en stor hjælp, siger Eigil Johansen, forretningsfører for AKU-Aalborg.

Dan Hostel i Aalborg melder dog om, at de allerede har flere studerende boende, men det er altså ikke i samme omfang som tidligere år.