LIGE NU:

Teatre i Aalborg leverer overskud trods corona

Teater Nordkraft og Aalborg Teater er kommet igennem coronanedlukninger og kan endda præstere overskud. Hos Teater Nordkraft er det særligt en digital forestilling, der har sikret overskuddet.

Trods nedlukning og deraf følgende aflysninger af forestillinger kommer både Aalborg Teater og Teater Nordkraft ud af sidste sæson med et positivt resultat.

Aalborg Teater kommer ud med lige knap en halv million kroner, mens Teater Nordkraft lige akkurat har holdt skindet på næsen og er kommet ud med et overskud på omtrent 84.000 kroner.

På Aalborg Teater er sæsonen blevet til 268 opførelser, og de blev overværet af 63.713 publikummer. Det positive overskud skyldes blandt andet, at det nye sæsonkort indfriede alle salgsforventninger, ligesom teatrets Lille Scene har haft en fordobling i antallet af publikummer. 

Teater hjemmefra: En succes 

Teater Nordkraft er et ensembleteater, og det havde den store fordel, at ensemblet hjemmefra kunne nyproducere en digital udgave af den prisbelønnede forestilling ”Dig og mig ved daggry”, som netop i forårssæsonen var solgt til skolerne. Skuespillerne spillede forestillingen på Zoom fra deres egne lejligheder samtidigt med, at alle teatrets øvrige medarbejdere arbejdede hjemmefra. Operationen lykkedes og blev en stor succes, som tillige havde den fordel, at der kunne sælges flere billetter end ved fysisk fremmøde. 

- Det føles mærkeligt at skulle snakke om, at man har haft et godt år, fordi alle ens tanker går til alle de teatre, der lukker ned i morgen. Vi lavede nogle tiltage i starten - eksempelvis producerede vi en digital forestilling, der endte med at gå supergodt. Vi tjente faktisk dobbelt så meget, som vi havde budgetteret med, forklarer teaterchef ved Teater Nordkraft, Minna Johannesson. 

Ved sæsonens afslutning er det ledelsens vurdering, at Teater Nordkraft takket være en ekstraordinær indsats fra personalets side er kommet helskindet igennem første bølge.
Det fremgår af teatrets årsberetning til Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturudvalg.

Publikumstallet blev på 10.245, og antallet af opførelser blev 159. Hvis de corona-aflyste forestillinger var blevet gennemført ville antallet af forestillinger have været 184 og publikumstallet cirka 11.700.

Mørke fremtidsudsigter

Ved Aalborg Teater forventer man ikke, at den kommende sæson vil være udfordret økonomisk, fordi der er adgang til nogle nye aktivitetspuljer. Men det vurderes, at der kan være "seriøse udfordringer" når den indeværende sæsons billetopgørelser kommer til at danne grundlag for teatrets formidlingstilskud de kommende sæsoner. 

En udsigt, der tyder på nedgang i tilskud på flere millioner i sæsonen 2022/2023. 
070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden