LIGE NU:

Tegner kræver stor erstatning for misbrug af tegning

Tegneren Kurt Westergaard vil have 200.000 kroner i erstatning af SIAD, SIOE og Anders Gravers fra Aalborg for at de bragte Westergaards Muhammed-tegninger på deres hjemmesider med påtrykte politiske budskaber.

Fredag den 14. marts afsagde retten i Aalborg kendelse om fogedforbud mod, at foreningen Stop Islamiseringen i Danmark (SIAD), SIOE og deres formand Anders Gravers måtte anvende Kurt Westergaards tegning på hjemmesiden siad.dk og under en demonstration i Aalborg. Ved demonstrationen brugte Stop Islamiseringen i Danmark en tegning, som lignede Kurt Westergaards Muhammed-tegning. Anders Gravers er chokeret over kravet.

- De må have slugt søm. 200.000 kroner for at vise ingenting. Det er jo kejserens nye klæder i ny indpakning. Det er min første reaktioner, udbryder en forbløffet Anders Gravers, da TV2/NORD konfronterer ham med det store erstatningskrav.

Dansk Journalistforbund har i sagerne mod SIAD, SIOE og Anders Gravers er rejst krav om vederlag og godtgørelse på 200.000 kr. for misbrug af Kurt Westergaards Muhammed-tegning.

Beløbet er skønsmæssigt fastsat, da der ikke er sager er uden fortilfælde.

Sagen kommer nu for retten i Aalborg. Der er endnu ikke sat dato på, hvor sagen skal for retten.