LIGE NU:

Tempobonus til minkavlere snart udbetalt - men de sidste penge kommer først i 2024

Det begynder at lysne for de danske minkavlere, der efter mange måneders venten nu næsten alle har fået udbetalt en form for kompensation. Inden ugen er omme skal udbetalingen af tempobonus og erstatning for destruerede minkskind være udbetalt.

For snart en måned siden tikkede de første penge fra Fødevarestyrelsen ind på John Pedersens konto. Han er tidligere minkavlere og har efter flere måneders uvished fået udbetalt tempobonus og kompensation for destruerede skind.

- Det var en stor lettelse den morgen, jeg opdagede, at der var kommet penge ind på min bankkonto. Det var selvfølgelig dejligt, siger John Pedersen.

I november sidste år blev minkavlerne beordret til at aflive deres mink, men først et halvt år senere er udbetalingen af kompensation for alvor kommet i gang.

quote Det er jo totalt uforståeligt for os, som slog alle vores mink ihjel i løbet af fire dage. Hvorfor kan andre ikke arbejde så hurtigt?

John Pedersen, tidligere minkavler

- Mange avlere har fået nogle penge nu - både tempobonus og kompensation for destruerede skind - så nu er de klar til næste etape, siger Kennet Rønfeldt, der er virksomhedsrådgiver ved landboforeningen LandboNord.

- Det giver ro

Ifølge Fødevarestyrelsens plan får de sidste avlere i løbet af denne uge udbetalt den tempobonus på 30 kroner per mink og kompensation for destruerede skind, de er berettiget til.

- Det giver ro. Det kan vi godt høre, når vi snakker med dem i telefonen, så det er rart, at der er kommet skred i det, siger Kennet Rønfeldt.

De tidligere minkavlere i Nordjylland har indtil videre samlet fået udbetalt over 620 millioner kroner i erstatning, men indtil videre rækker det ifølge John Pedersen kun til at gøre banken glad igen.

- Vi vil jo også gerne have noget at starte en ny virksomhed op for, og det har vi først, når vi får den endelige erstatning, siger den tidligere minkavler fra Sindal.

Hele erstatning først udbetalt i 2024

Der kan stadig gå en rum tid, før den fulde erstatning kommer ind på kontoen. Ifølge minkavlerne er hele kompensationen for nedlukningen af minkerhvervet først udbetalt i 2024.

- Det er jo totalt uforståeligt for os, som slog alle vores mink ihjel i løbet af fire dage. Hvorfor kan andre ikke arbejde så hurtigt?, siger John Pedersen.

TV2 Nord ville tirsdag gerne have interviewet Nikolaj Veje, der er direktør i Fødevarestyrelsen, men det har ikke været muligt.

Han har tidligere forklaret, at udbetalingen har vist sig at være en kompleks opgave. Nogle steder har det været uklart, hvor mange dyr, der er blevet aflivet, andre avlere har gæld til kreditorer, som skal have dele af erstatningen, og så har nogle minkfarme skiftet ejer undervejs.

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

DJI_0196.MP4.00_00_00_00.Still001

Borgmester kritiserer stadionkrav: Jetsmark Stadion skal have plads til 4000 tilskuere

040421 VO Hærværk på jødisk kirkegård i Aalborg Still

play Hærværk mod jødisk kirkegård får konsekvenser: 29-årig mand skal i fængsel

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

DJI_0196.MP4.00_00_00_00.Still001

Borgmester kritiserer stadionkrav: Jetsmark Stadion skal have plads til 4000 tilskuere

Til forsiden

Til forsiden