Thylejren advarede minister mod møller

Thylejren advarede allerede i januar om støjgrænser for det planlagte testcenter for vindmøller ved Østerild. Foto: TV2/Nord Arkiv

Tidligere miljøminister Troels Lund Poulsen (V) blev allerede i januar advaret om støjgrænser ved Østerild.

Det kunne være undgået, at hele anlægsloven om et testcenter for vindmøller ved Østerild i Thy nu skal gå om på grund af fejl i forbindelse med støjgrænser.

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at Volker Bunzendahl fra Thylejren allerede i begyndelsen af januar i år sendte en mail til daværende miljøminister Troels Lund Poulsen (V), hvor han undrede sig over, at Thylejren ikke blev betragtet som et støjfølsomt område ligesom Hjardemål Klit Camping.

- Jeg syntes, at det lød forkert og sendte en mail, hvor jeg undrede mig over, at Thylejren med dens mange indbyggere ikke blev defineret som et støjfølsomt område, men bare som åbent land med helt andre støjgrænser, siger Volker Bunzendahl til Jyllands-Posten.

Troels Lund Poulsen, der i dag er skatteminister, svarede knap en måned senere på Bunzendahls mail, og i svaret understreger han, at man videreførte tidligere vurderinger fra det gamle Viborg Amt:

- Frøstruplejren har status af boliger i det åbne land. Denne vurdering er ikke blevet ændret i forbindelse med
VVM-redegørelsen for det nationale testcenter for vindmøller ved Østerild, hed det blandt andet i svaret, som senere viste sig at være faktuelt forkert.

I dag ønsker Troels Lund Poulsen ikke at gå ind i sagen, skriver Jyllands-Posten.

Volker Bunzendahl har nu også skrevet til den nye miljøminister, Karen Ellemann (V), der onsdag er kaldt til samråd i sagen.
 

Forsiden lige nu