LIGE NU:

Ti-årig nordjyde vinder DM i varedeklarationer

Blandt 7000 deltagere svarede en pige fra 4. klasse bedst og hurtigst i Varefaktas vidensquiz. Spillet er ellers beregnet til større børn. Til stor overraskelse for arrangørerne er det en 10-årig pige, Klara Hjortlund Madsen fra Ålbæk Skole i Nordjylland, der har vundet DM i varedeklarationer.

Over 7000 unikke brugere har spillet bagsidenturretur.dk siden lanceringen for to måneder siden, og godt 900 har oprettet en profil, så man kan se deres highscore.

Spillet blander traditionelle spilegenskaber med viden om varedeklarationer, så det gælder om at løse udfordringerne og svare rigtigt og hurtigt.

- Vi havde på ingen måde forestillet os, at børn i 4. klasse kunne klare sig i konkurrencen, for spørgsmålene er slet ikke lette og målgruppen var børn i 6. og 7. klasse, fortæller Dansk Varefakta Nævns direktør, Helga Møller i en pressemeddelese.

- Men det er glædeligt, at man kan få børn på 10 år til at interessere sig så indgående for, hvad de spiser, når de rette omstændigheder er til stede.

Og det er de på Ålbæk Skole, hvor Klara og hendes klassekammerater har haft sundhedsfag i otte timer om ugen hver uge hele skoleåret.

Skolen har i syv år satset målrettet på, at give børnene en sundere livsstil, og derfor er de allerede i 4. klasse blevet undervist i at læse og forstå varedeklarationer.

Den nykårede danmarksmester blev præsenteret for onlinespillet af sin hjemkundskabslærer i undervisningen sammen med sine klassekammerater.

- Jeg har spillet rigtig mange gange både i skolen og derhjemme, for det er et rigtigt godt spil, og det var sjovt at konkurrere med klassekammeraterne, fortæller Klara, der godt kan lide at læse, hvad der står på morgenmadspakkerne.

Mange voksne har deltaget, men ingen har altså scoret så højt som Klara, og hun har blandt mange andre slået sin hjemkundskabslærer.