00:53

Foto: Jesper Bo Winther (Arkivfoto)

1 af 2

Tican og Danish Crown fusionerer

De to andelsejede slagterier bliver til et. Det har selskaberne offentliggjort tirsdag.

Det nordjyske slagteri Tican fusionerer med Danish Crown. Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Beslutningen, som afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse, er afstedkommet af Ticans arbejde med at finde en ny økonomisk samarbejdspartner.

- Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere - de danske landmænd - fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge, siger bestyrelsesformand for Tican, Jens Jørgen Henriksen, og fortsætter:

- Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere.

Danish Crown, der i Nordjylland har afdelinger i Aalborg og Sæby og har hovedsæde i Randers har truffet beslutningen efter at have rådført sig med både danske og udenlandske eksperter.

Danish Crown bygger på fusioner og opkøb gennem årtier. Fælles for disse har været, at de har haft stor betydning for Danish Crowns strategiske placering i den internationale konsolidering. Sådan forholder det sig ikke med denne fusion. Derfor ville vi gerne have en pejling af, hvorvidt konkurrenceforholdene ville gøre en fusion mulig, og det har vi fået en klar tilkendegivelse af, siger bestyrelsesformand for Danish Crown, Erik Bredholt.

Ove Tjels, direktør for Tican, er meget tilfreds med fusionen med Danish Crown. Men det var ikke en løsning, man havde i tankerne, da projektet med at finde en ny samarbejdspartner blev skudt i gang for mere end et år siden.

Fusionen skal godkendes af konkurrencemyndighederne, men også ved en ekstraordinær generalforsamling i Tican og et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown.

Fakta: Tican og Danish Crown fusionerer

Tican:
Slagteriet blev grundlagt i 1931 og har hovedsæde i Thisted. Virksomheden havde ttil november 2014 også en afdeling i Fjerritslev med ca. 160 ansatte.


Slagteriet beskæftiger sig med svineslagtning oog forædling af svinekød. Tican ejer forædlingsvirksomheder i Danmark, England og Polen.


FAKTA:
Omsætning 2013/2014: 5,2 milliarder
Ansatte: 2200
Andelshavere
277
Svineslagtninger 2013/2014: 1,9 millioner


Danish Crown:
Danish Crown slagter og forædler svin og kreaturer i hele verden. Virksomheden har rødder tilbage til 1887 og er vokset gennem opkøb og fusioner. Dansih Crown har hovedsæde i Rannders. I Nordjylland har man afdelinger i Sæby og Aalborg.


FAKTA:
Omsætning 2013/2014: 58 milliarder
Antal ansatte: 26.000
Andelshavere: 8278
Svineslagtninger 2013/2014: 22 millioner.