Tilde arbejder som poder: - Det er et superfedt job

Det er et eftertragtet job blandt de unge nordjyder at blive poder. I øjeblikket er der 600 i Region Nordjylland - og det er primært unge, der står med podepinden i hånden.

Tilde Toft er 21 år og blev student for to år siden. Siden da har hun holdt sabbat, det vil sige, hun tager det arbejde, der måtte være, mens hun venter på at tage næste skridt videre i uddannelsessystemet.

Lige nu er hun blandt de 600 podere, der er ansat af Region Nordjylland. Tidligere arbejdede hun i Salling, et job hun mistede i forbindelse med corona-nedlukningerne.

Og det kan godt være svært for flere unge at finde sig et studiejob eller et arbejde, mens de tager sig et sabbatår. 

quote Jeg får dagligt uopfordret ansøgninger fra unge, der gerne vil være podere

Tina Beith, driftschef, Test- og vaccinecentrene, Region Nordjylland

Så et job som poder på Region Nordjyllands godt og vel 20 testcentre er gået hen og blevet ganske eftertragtet. De unge står i kø, og regionen har ingen problemer overhovedet med at rekruttere nye podere.

- Det er rigtigt svært at finde job for sådan en som mig, der ikke har nogen uddannelse, og det her er et super fedt job at have som ung. Der er en god stemning, og man kan få lov at arbejde meget, siger Tilde Toft.

En af hendes kolleger, Andrea Arnborg Filipsen på 25 læser medicin og  er to år inde i studiet. Det passer hende perfekt at have fået studiejob som poder.

- Jeg kan få de vagter, jeg gerne vil have, jeg synes, det er fedt, og så får jeg set nogle mundhuler, siger Andrea Arnborg Filipsen.

En poder tjener fra 150 kr og lidt op efter i timen, og de unge står nærmest i kø for at blive testmedarbejdere. 

Først var det kun medicinstuderende, dernæst var det andet sunhedsfagligt personale, men nu kan alle søge jobbet som poder, og regionen har ingen problemer med at få besat stillingerne.

- Det er faktisk eftertragtet, og jeg får dagligt uopfordret ansøgninger fra unge, der gerne vil være podere. Det er jeg rigtigt glad for, så når jeg står og skal bruge 50-60 stykker, så er det ikke et problem, siger Tina Beith, driftschef, Test- og vaccinecentrene, Region Nordjylland

Der er lige nu 21 testcentre rundt om i Region Nordjylland, hvor borgerne kan blive podet i halsen. 

Aalborg Kongres- og Kulturcenter her er et af de større steder med en kapacitet på 5.000 tests om dagen. Og i takt med at der er blevet skruet op for testkapaciteteten i hele landsdelen er antallet af poedere nu oppe på 600, hvoraf langt langt de fleste altså er unge.


Seneste nyt

fra Nordjylland