Tiltalt for at kysse på underordnede - selv husker han intet

En 34-årig søofficer er i disse dage på anklagebænken tiltalt for blufærdighedskrænkelse i forbindelse med sit arbejde. Selv husker han intet om den påståede grænseoverskridende adfærd.

Den 34-årige mand har ingen erindring om, at han skulle have kysset på nogen - men han kan ikke afvise det. 

Det fortalte manden torsdag i Retten i Hjørring, da der blev taget hul på sagen mod den 34-årige mand.

quote Vi var nogle, der sad med en mærkelig følelse i kroppen bagefter. Vi havde mistet respekten

Vidne

Ifølge anklageskriftet skulle han i forbindelse med sit arbejde som overordnet ombord på flere militære skibe have kysset løs på flere underordnede.

Ifølge anklageskriftet krænkede officeren i flere omgange flere af de underordnede ved at kysse dem på kinden. En af de underordnede blev ligeledes kysset på munden, og en fik spyttet whisky ind i munden.

Vilde fester ombord

Episoderne skulle være sket i forbindelse med togter, hvor der ifølge flere vidner tegner sig et billede af, at der er blevet holdt nogle særdeles våde fester ombord.

Blandt andet kom det frem, at flere ombord har oplevet det som en voldsom alkoholkultur og fester, hvor stemningen blev vild, og folk blev opfordret til at smide tøjet, ligesom den tiltalte i den forbindelse skulle have kysset på flere af de underordnede. 

- Vi var nogle, der sad med en mærkelig følelse i kroppen bagefter. Vi havde mistet respekten (for ham, red.), lød det fra et af vidnerne.

Et andet vidne forklarede, at det var svært efterfølgende at tage chefen seriøs.

Risikerer fængsel

Den 34-årige mand er tiltalt for blufærdighedskrænkelse efter straffelovens paragraf 232. Da der er tale om en militær straffesag, er det ikke politiet, men derimod Auditørkorpset, der fører sagen mod den 34-årige søofficer. 

Sagen fortsætter fredag i Retten i Hjørring, hvor der ligeledes ventes at falde dom.

Anklagemyndigheden ønsker den 34-årige fængslet, mens forsvareren mener, at den tiltalte skal frifindes.


Seneste nyt

fra Nordjylland