LIGE NU:

To kommuner skiller sig ud: Boligpriserne stiger igen

Priserne på huse steg igen i marts, og de bliver nu handlet 12 procent højere end på samme tidspunkt sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Men det er ikke lutter optimisme for alle boligejere i Nordjylland. 

For huspriserne er faldet i Hjørring og Thisted. 

I Hjørring er faldet størst hvis man ser tilbage fra marts sidste år til marts i år – her er kvadratmeterprisen for villaer faldet med hele 9,9 procent.

I nabokommunen Frederikshavn jubler boligejerne derimod – her har man i samme periode oplevet en markant stigning på hele 24 procent. 

Syd for fjorden er det Mariagerfjord, der topper med en stigning på lige knap 23 procent i boligkvadratmeterprisen. Til sammenligning er huspriserne i regionens største kommune Aalborg blot steget med 11 procent – og på landsplan er sket en stigning på 12,3 procent for prisen pr kvadratmeter for villaer.

Man får flest kvadratmeter for pengene, hvis man køber hus i Morsø Kommune. Her er prisen 6400 kroner, mens dyreste kvadratmeterpris er 15.600 kroner .Det er i Aalborg, hvor det fortsat er dyrest, men med en prisstigning på 24 procent placerer Frederikshavn sig nu som næstdyreste kommune i Nordjylland med en kvadratmeterpris på 11.800 kroner.

Sådan ser det ud i din kommune

- Det er typisk sådan, at huspriserne falder en smule hen over efteråret og vinteren og begynder at stige igen i marts. I år har det prisfald i de kolde måneder ikke været der. Nu er vi så nået frem til den tid på året, hvor priserne sædvanligvis begynder at stige igen, og derfor er det ikke overraskende, at vi ser endnu et spring i priserne i marts, og at vi derfor også kan registrere en tocifret procentvis stigning på huse for første gang i markedsindeksets historie, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ud over at priserne stiger i marts, plejer det at værenogenlunde sikkert, at udbuddet stiger. Det skete ikke sidste år på grund af corona, og det efterslæb har markedet kæmpet med siden.

Nu er udbuddet imidlertid begyndt at stige, som det plejer at gøre i foråret.

Prisstigningerne på boligmarkedet er størst i Region Hovedstaden, men de stigende boligpriser er en tendens, der gælder for hele landet.

- Alle regioner har oplevet stigende priser på huse, lejligheder og sommerhuse den seneste måned og det seneste år. Og ser vi på kommuner, er der kun fem, hvor priserne på huse er faldet siden marts sidste år. Det nuværende prisopsving er bredt forankret i hele Danmark, og det betyder, at sælgerne også i mange af yderområderne kan komme af med deres boliger til fornuftige priser, understreger Birgit Daetz.

De fem kommuner, hvor huspriserne er faldet, er Tønder, Hjørring, Viborg, Norddjurs og Thisted, mens prisstigningerne er højest i kommunerne Langeland, Bornholm, København, Dragør, Helsingør og Frederikshavn.