To store hundesager - 29 hunde sendt på internat lige inden jul

Der er færre store hundesager som sagerne her, end der var for bare et par år siden.

Intet mindre end 29 hunde fik kort inden jul nye hjem på Nordjyllands Internat og Brande Internat. 

Hundene kommer fra to forskellige hjem, hvor opgaverne med de mange pelsede firben er steget ejerne hover hovedet. Derfor valgte ejeren selv at indlevere sine 13 hunde til Nordjyllands Internat. 

- Hundene var i overordnet fin stand, men særligt de 13 labradorer kræver en stor indsats med træning og socialisering. Hundene er i samtidig forskellige aldre og kommer derfor også til at kræve meget forskellig træning, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.


De 13 labrador er mellem 3-7 måneder, og en del af dem har ikke oplevet så meget, da ejer ikke har haft overskud til det. De kræver derfor en ekstra indsats i forhold til socialisering.

Brande Internat har fået 16 blandingshvalpe fra et hjem, som bad om hjælp efter Dyrenes Beskyttelse var blevet kontaktet af en bekymret borger. De er 10-13 uger. 

En stor opgave for internatet

Selvom der var kort mellem indleveringen af de to hundeflokke, er der heldigvis ikke så mange store hundesager, som der har været. I 2017 modtog Dyrenes Beskyttelses internater i 74 tilfælde flere end ti hunde på én gang. I 2022 er det sket 39 gange. Den udvikling skyldes først og fremmest indsatsen mod hvalpefabrikker herhjemme. 

Unghunden Sofus er en af de reddede hunde.
Unghunden Sofus er en af de reddede hunde.
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

I Nordjylland i byen Kaas har politiets dyrevelfærdsenhed hjemme, og også de har arbejdet med problemet. 

- I dag ender store flokke af hunde typisk på internaterne, hvis en opdrætter bliver ramt af sygdom, eller, som i disse tilfælde, hvis opgaven vokser ejer over hovedet. Det kræver enorme ressourcer for internaterne at tage imod så mange hunde på en gang, men vi er så glade for at hundeejerne viser den os den tillid og beder om hjælp, hvis opgaven bliver for stor, siger Karina Fisker.


Seneste nyt

fra Nordjylland