Togpendlere må vente tre uger længere

Det kommer til at tage længere tid end ventet at færdiggøre skinnearbejdet i Vendsyssel på grund af den påsejlede jernbanebro. Foto: Ivan Bitsch

Den påsejlede Limfjordsbro tvinger togskinner ud på stor omvej og forsinker nordjysk sporarbejde med tre uger.

De nordjyske pendlere må vente tre uger ekstra, før der igen er åbnet for strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn. Spritnye 100 meter lange togskinner skal nemlig en tur forbi Sverige, fordi den påsejlede jernbanebro over Limfjorden stadig er lukket.

Det er stykket mellem Lindholm og Hjørring, der er lukket frem til 1. oktober, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Alle steder, hvor sporet er taget op eller er blokeret af sporombygning og broarbejder, skal der koordineres med skinneudkørsel. Det betyder, at en række arbejder ikke har kunnet starte og afslutte som planlagt, fordi vi skal køre skinner ud, siger projektchef Preben Jørgensen fra Banedanmark.

Den ødelagte jernbanebro over Limfjorden betyder, at Banedanmark er nødt til at sende skinnerne og de specielle arbejdstog ud på en stor omvej over Göteborg havn i Sverige.

Her skulle en færgeklap tilmed repareres, inden de første skinner kunne blive sejlet til Frederikshavn.

Banedanmark har derfor været nødt til at lave en helt ny plan for sporarbejdet, efter at broen blev slemt beskadiget, da det finske containerskib Ramona den 28. marts sejlede ind i den.

- Når vi ikke altid kan påbegynde et arbejde, før skinnetransporterne har været igennem, påvirker det, hvor meget arbejde vi får udført. Og det er derfor, at vi ikke kan gennemføre sporombygningen til den planlagte tid, forklarer Preben Jørgensen.

Strækningen mellem Hjørring og Frederikshavn vil fortsat være lukket helt frem til den 29. oktober som oprindeligt planlagt. Det er umiddelbart før, jernbanebroen over Limfjorden er planlagt til at åbne igen.

/ritzau/

Forsiden lige nu