LIGE NU:

Tom K. hyldet af tusindvis af fans

Et par tusinde fans var mødt op i Århus for at hylde den ottedobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen, da han tirsdag aften vendte hjem efter weekendens triumf.

Det blev til både festtale ved Le Mans-kommentator Jimmi Bøjgaard og en hyldestsang, som hovedpersonen selv greb en guitar og jammede med på, da et par tusinde mennesker var mødt op i Tivoli Friheden i Århus for at hylde den ottedobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen.

Selv om han efterhånden har ligget på toppen i mange år og blevet hyldet igen og igen for sine fantastiske præstationer, var han alligevel glad og stolt over det store fremmøde. Ikke mindst fordi det gav ham muligheden for at sige tak for den store opbakning han har mødt forud for løbet og ikke mindst under det hektiske døgn på asfalten i den franske provinsby.

- Overraskelsen her var en flot gestus, og det at sende mig til Danmark og få mulighed for at sige tak til de danske fans var stort, lød det efterfølgende fra Tom Kristensen.

De nærmeste dage skal han bruge i familiens skød, og næste uge er det så tilbage i Audien til endnu et løb. Men hvornår han igen er faldet helt til ro ovenpå den fysiske og psykiske kraftanstrengelse, som Le Mans er, er svært at sige.

- Det ved jeg ikke. Der er stadig meget adrenalin i kroppen. Det er en utrolig lykkelig fornemmelse i kroppen at vinde med de her gutter og hele temaet. Det er noget, som hænger lang tid i kroppen. Jeg er træt og smadret, men rigtig, rigtig glad, sagde Tom Kristensen.

Den store interesse, som der endnu engang har været om hans person og sportslige resultat, vakte naturligvis stor glæde hos hobrogenseren. Men han garanterede også for, at de øvrige danske kørere og teams, som stillede op i Le Mans, havde fået noget ud af de mange danske tilskuere.

- Det er virkelig noget, som betyder noget, for løbet er så udmarvende og hårdt, at komme igennem. Man kører ikke bare for sig selv, men også for teamet og mekanikerne. Og så er der en hel nation af mennesker, som stiller op. Det betyder noget, for så kører man også for sine fans. Og når der er så mange rødhvide flag, så er det noget der hjælper og lægge yderligere pres på de andre kørere, sagde Tom Kristensen.

/ritzau/