LIGE NU:

Tom Kristensen hurtigst i Le Mans

Tom Kristensen og Le Mans kan næsten ikke gå galt. Lørdag blev det til karrierens syvende pole position i DTM, da den 41-årige dansker driblede sin Audi A4 hurtigst rundt af alle på den lille Le Mans Bugatti Circuit i ny banerekord.

I sidste ende var det dog de små marginaler, der afgjorde rækkefølgen mellem de forreste tre på den franske bane. Under en tiendedel sekund skilte således nordjyden fra den forsvarende mester Mattias Ekström og Mercedes-køreren Jamie Green.

- Sådan er det med DTM, hvor bilerne er så utroligt tætte. Jeg ramte min bedste omgang til sidst, og det var en rar forandring i forhold til tidligere løb i år, hvor jeg har været hurtigst i begyndelsen og så er faldet et par placeringer ned. Forhåbentlig kan jeg få en god start i løbet, men vejrprofeterne varsler byger søndag eftermiddag. Den samme situation var der i løbet på Nürburgring, hvor jeg mistede pole position efter et forkert dækvalg, siger den 8-dobbelte Le Mans-vinder.

Mens Kristensen kan fornøje sig med første startplacering, er der lagt op til drama et par pladser længere nede, hvor de to titelaspiranter befinder sig. Mercedes-køreren Paul di Resta skal starte firer, lige foran Audi-rivalen Timo Scheider. Sidstnævnte fører med syv point og kan teoretisk sikre sig mesterskabet i sæsonens næstsidste løb på den franske bane.