LIGE NU:

Tommelskruer på egnsteatrene

De små egnsteatre er bedst til at finansiere sig selv gennem billetindtægter, men finanslovforslaget truer de 35 lokale teatre, fordi statsstøtten falder.

De 35 egnsteatre har udsigt til et fald i den offentlige støtte næste år. Hvis finanslovforslaget bliver vedtaget, så får kommunerne nemlig næste år kun refunderet 38 procent fra staten af deres
teaterstøtte mod hidtil 50 procent. Det kan presse flere teatre til lukning.

- Det er dybt skuffende, for teatrene mister derved fire
millioner i direkte støtte fra i år til 2009 - fra 58 millioner kroner til 54 millioner kroner, oplyser formanden for Sammenslutningen af Små Teatre (SAFT), teaterchef Mogens Holm fra Taastrup Teater til Ritzau.

Et teaterstykke mindre
Den manglende støtte vil komme til at betyde, at teatrene rundt regnet opsætter en produktion mindre det næste år.

Mogens Holm mener, at indgrebet mod egnsteatrene er beskæmmende i en situation, hvor de er bedst til at klare sig ved egenindtægter, herunder billetindtægter.

Omvendt har de store teatre, ikke mindst i København, store problemer med at fylde salene op - trods massiv offentlig støtte.

Hjælp provinsen
Nordjylland har egnsteatre i både Hjørring og Hobro. Og netop den provinsielle kultur havde Preben Rudiengaard i tankerne, da han gik imod sin kulturministers forslag om at skære ned på statsstøtten til egnsteatrene.

- Der er et teaterliv uden for København. Vi skal sikre, at egnsteatrene også kan blomstre i fremtiden, og der kan ske meget i de kommende finanslovforhandlinger. Men vi kan desværre ikke trylle mange flere penge frem, siger Venstres medlem af kulturudvalget, Preben Rudiengaard til Ritzau.

Fie Udby Erichsen

play OL-deltager for tredje gang - hvem er hun?

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

20_percent

play Kitesurfere og motorbåde forstyrrer dyrelivet på Grenen

Valgren kører enkeltstart som dreng

play I nat skal han i OL-aktion - kan du gætte, hvem det er?

Fie Udby Erichsen

play OL-deltager for tredje gang - hvem er hun?

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

Til forsiden

Til forsiden