03:29

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Total dropper Dybvad

Det franske energiselskab Total dropper at bore efter skifergas ved Dybvad. Det meddeler energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (Venstre). Det er ikke rentabelt at bore efter skifergas i Dybvad, lyder forklaringen.

Total har gennem de seneste måneder foretage prøveboringer efter skifergas i undergrunden i Dybvad, og for knap en måned siden indstillede Total de foreløbige boringer. På det tidspunkt var det uvist, hvorvidt der var noget at bore videre efter eller ej.

Nu har undersøgelserne af prøveboringerne vist, at der tilsyneladende ikke er noget at bore efter. De beholder dog deres koncession, det vil sige Total fortsat har retten til at bore efter skifergas andre steder i landet.

Totals boringer i Dybvad har vakt opsigt overalt i landet - og også i udlandet har fulgt prøveboringerne nøje. Der har det seneste år været en del politisk uenighed om, hvorvidt politikerne på Christiansborg overhovedet har vidst, hvad boretilladelsen i Dybvad har indebåret, ligesom en stor gruppe demonstranter mod skifergas i mere end et år har haft fast lejr tæt på prøveboringerne.