Træer vælter i Rold Skov

Weekendens sne og blæst har sat sine spor i Rold Skov, hvor træer og grene gør stier og veje ufremkommelige.

I Rold Skov har weekendens sne og blæst taget godt ved træerne. Overalt på stier og veje ligger der væltede træer og grene, som gør det svært at færdes i skoven - til stor gene for langrendsløbere, der ellers nyder godt af vinterens snelag.

- Hvis man går rundt og tramper sine egne spor, så skal man sørge for, der er åben himmel over, så man ikke risikerer at få grene i hovedet, for der er meget vægt på, siger Mikael Jacobsen, der er Formand for Rold Skov Skiklub.

Det er heller ikke helt ufarligt at færdes i skoven, så skovarbejdere arbejder nu med at få træer og grene af vejen igen.

- Jeg kan ikke huske, der har været noget som der her tidligere. Jeg synes ikke jeg kan huske snetryk så voldsomt, som det er nu. Som det så ud i weekenden, så skulle man i hvert fald gå rundt i skoven med stor forsigtighed. Der kunne man konstant høre knald af grene, der knækkede ned og træer der væltede, siger Lars Wachmann, der er skovløber i Rold Skov.

Det er ikke kun nedfaldne træer, man skal holde øje med. Der kan også hænge tyngede træer ind over stierne, som endnu ikke er væltet, men som kan knække under sneens vægt.

- De knækker fuldstændig spontant ligesom glas. Så sprænger de og kommer ned fra tyve meters højde, siger Lars Wachmann.