LIGE NU:

Trafiktavler evalueres

Vejdirektoratet var tirsdag på gaden for at få forbrugernes mening om de nye trafiktavler

Siden oktober har brugerne af den nordjyske motorvej fået informationer om køer, vejarbejde og rejsetider via en stribe trafiktavler der er opsat på begge sider af Limfjorden.

- Vi har gode erfaringer med systemet fra Sjælland, hvor det har været i flere år. Men vi er i dag ude og spørge nordjyderne, hvordan de har oplevet systemet. Og ikke mindst håber vi at få brugbart input, så vi kan optimere systemet i fremtiden til gavn for alle, siger Allan Bak Sørensen der er projektleder i Vejdirektoratet.

I alt 4000 spørgeskemaer blev delt ud tirsdag. Det er når de kommer retur, at der kan måles, hvordan nordjyderne har taget mod det nye system. Men målet er, at det med tiden skal få trafik og biler til at glide lettere, også i tidsrum med mange biler på motorvejen.

-Ser man rejsetiden er som den plejer på tavlen, så kører man som normalt. Men er den en dag pludselig ændret, så bliver man opmærksom på, at noget ikke er som det plejer. Så kan vi få folk til bare lige at kigge på tavlen et sekund hver gang, så vil vi kunne undgå mange uheld, da folk så automatisk bliver ekstra opmærksomme, siger Anders Bak Sørensen.