LIGE NU:

Tre regionsdrevne lægeklinikker på vej i Vendsyssel

I de kommende måneder bliver tre lægepraksis i Vendsyssel erstattet med regionsdrevne lægeklinikker. Men den nye sundhedslov betyder, at driften af de tre praksis senere skal i udbud.

Inden nytår lukker der lægepraksis i både Asaa, Frederikshavn og Hjørring. Region Nordjylland vil som i tidligere tilfælde oprette en regionsdrevet lægeklinik, så ingen patienter kommer til at stå uden praktiserende læge. Men siden Region Nordjylland sidst åbnede en regionsdrevet lægeklinik, er en ny sundhedslov trådt i kraft. Det betyder, at driften af de tre nye klinikker skal i udbud inden for en overskuelig fremtid.

- I første omgang opretter vi midlertidigt en regionsdrevet lægeklinik for øjeblikkeligt at sikre lægedækningen for de berørte borgere. Vi kan ikke lave et kvalificeret udbud af klinikkerne med så kort varsel. De enkelte læger opsiger deres ydernummer et halvt år før praksisophør, og derefter prøver lægen naturligvis at få en anden læge til at købe den pågældende praksis. Først tre måneder før lukning af praksis, kan vi som region træde til for at sikre lægedækningen gennem en anden løsning, siger Henrik Sprøgel, afdelingschef for Primær Sundhed i Region Nordjylland.

Den nye sundhedslov trådte i kraft 1. september. Ifølge loven kan regionen oprette et midlertidigt tilbud til borgerne, hvis en lægepraksis bringes til ophør. Derefter skal driften af ydernummeret i udbud. Loven giver også en enkelt praktiserende læge mulighed for at drive praksis på op til seks ydernumre.

- Der vil altså være mulighed for, at en anden praktiserende læge byder ind på at drive en af de tre klinikker og så ansætter læger og andet personale til at varetage den daglige drift. Der vil selvfølgelig også være mulighed for, at andre udbydere af sundhedsydelser kommer med bud, fortæller Henrik Sprøgel.

Det har hverken været muligt for Region Nordjylland eller Praktiserende Lægers Organisation (PLO) at finde praktiserende læger til at overtage de tre lægeklinikker i Asaa, Frederikshavn og Hjørring, som tilsammen har tilknyttet 5.150 patienter.

- Regionsdrevne lægeklinikker er en løsning, som også er blevet benyttet andre steder i Nordjylland med mangel på praktiserende læger, og her oplever vi tilfredshed med tilbuddet. For borgerne er der ikke forskel på at benytte sådan en klinik frem for en klinik drevet af en praktiserende læge. Tilbuddet omfatter det samme, siger Henrik Sprøgel.

230621 piftede dæk

Mikael stod op til punkterede dæk: "De ødelagde ikke kun mine dæk, de ødelagde også min morgen"

def_thumb,50_percent

play "Vi fortsætter strejken, lige så længe det er nødvendigt"

play Danmarks største: Tag med i Fårup Sommerlands 40 meter høje rutsjebane

20210622-181103-L_60Mb

play Joakim Mæhle har det ikke fra fremmede

230621 piftede dæk

Mikael stod op til punkterede dæk: "De ødelagde ikke kun mine dæk, de ødelagde også min morgen"

def_thumb,50_percent

play "Vi fortsætter strejken, lige så længe det er nødvendigt"

Til forsiden

Til forsiden