03:43

I dag fik tusindvis af unge svar på, om de er blevet optaget på den uddannelse de har søgt ind på.

Foto: Aalborg Universitet

1 af 2

Trods færre optagne på AAU: - Årets optag ser ganske fornuftigt ud

4.411 unge er i år blevet tilbudt en studieplads på Aalborg Universitet. Det er 5,6 procent færre end sidste år.

Læs også Tallene styrtdykker: Færre vil være skolelærer

Tusindvis af ansøgere til landets videregående uddannelser fik natten mellem torsdag og fredag svar på, om de var kommet ind på deres drømmestudie.

Det gælder også på Aalborg Universitet, hvor 4.411 ansøgere fik den glædelige nyhed, at de er optaget på et studie på Danmarks nordligste universitet.

De 4.411 optagne er dog en tilbagegang i forhold sidste år mere præcist 5,6 procent færre end sidste år. Aalborg Universitet havde dog forventet faldet i antal optagne. Allerede i starten juli måned kunne de konstatere, at de havde fået en tilbagegang i antal ansøgninger til universitetet. Ifølge Aalborg Universitet skyldes det, at de i år har lukket flere uddannelser og nogle uddannelser har skiftet sprog fra engelsk til dansk.

Sidste år optog Aalborg Universitet 292 studerende på de uddannelser, der i år er blevet lukket eller sat i bero. Derudover har universitetet optaget 91 færre studerende på de uddannelser, der i år har skiftet sprog.

- Årets optag ser ganske fornuftigt ud.

Inger Askehave, Prorektor, Aalborg Universitet

- Med 210 færre studiepladser og langt færre internationale ansøgere så synes jeg, årets optag ser ganske fornuftigt ud. Hvis vi kunne se bort fra den reduktion, der er opstået som følge af den tidligere regerings reduktionsmål, ja så har vi faktisk formået at øge optaget på alle vores hovedområder. Med andre ord, reduktionen i optag er kommet de planlagte steder – uden at den har haft en negativ effekt på det øvrige optag, siger prorektor på Aalborg Universitet, Inger Askehave.

Flere uddannelser med stigende optagelsestal

Selvom Aalborg Universitet har måttet sende færre glade beskeder ud til kommende studerende i år, end de gjorde sidste år, så har flere uddannelser oplevet et stigende optagelsestal.

Specielt Teknoantropologi har oplevet en markant optagelses stigning. Sidste år optog uddannelsen 24 studerende i år er det tal steget til 40. Selvom der blot er tale om 16 nye studerende på studiet, så er det en stigning på hele 66,7 procent.

En af Aalborg Universitets største uddannelser har i år også oplevet, at der er kommet flere optagne. På medicinstudiet bliver der i år optaget 195 studerende, og det giver en stigning på 21,1 procent. Derudover er medicin igen i år det mest søgte studie på Aalborg Universitet. 1.958 har i år valgt at søge mod medicinstudiet i Aalborg.