Trods formands-exit: - Os med fortid i Fremskridtspartiet er jo godt polstrerede til intern uro

Nye Borgerlige ekskluderer partiformanden, men det får ikke en række nordjyske lokalpolitikere til at sige farvel.

Nye Borgerliges nordjyske medlemmer er vågnet op til den opsigtsvækkende melding om, at partiets hovedbestyrelse sent i aftes har ekskluderet den nye formand, Lars Boje Mathiesen, på grund af hans økonomiske krav.

Enkelte - deriblandt byrådsmedlem John Bjerg fra Jammerbugt - er så meget natteravne, at de nåede at se mailen om eksklusionen, som er sendt til alle medlemmer, inden de gik i seng.

- Og jeg må indrømme, at jeg havde svært ved at falde i søvn, for det er træls med alt det ballade. Nu var vi lige begyndt at gå frem i meningsmålingerne, og så falder der sådan en håndgranat, siger John Bjerg.

Kører videre

Omvendt ændrer formandens eksklusion ikke ved John Bjergs lokale arbejde.

- Vi kører videre med den politik, jeg er valgt på. Og vi, der har en fortid i Fremskridtspartiet, er jo godt polstrede i forhold til at håndtere intern uro, siger han.

Også flere andre af partiets nordjyske byrådsmedlemmer slår fast, at de ikke har tænkt sig at drage nogen konsekvenser trods det usædvanlige farvel til partiformanden:

- Jeg bliver i partiet og er loyal over for mine vælgere, fastslår byrådsmedlem Jens Nygaard Johansen fra Frederikshavn.

- Noget pis

Lars Rem, der repræsenterer Nye Borgerlige i byrådet i Vesthimmerland, er på samme linje:

- Jeg er i Nye Borgerlige på grund af partiets politik. Vi har en god politik, og den vil jeg fortsætte med at føre i Vesthimmerland, siger han.

Formanden for Nye Borgerlige i Mariagerfjord Kommune, Per de Fries Andreasen, er overrasket over udviklingen.

- Det er noget pis. Det, der ligger bag, strider helt og aldeles imod, hvad vi tidligere har hørt fra Lars Boje. Jeg vil gerne rose hovedbestyrelsen for at reagere hurtigt og konsekvent, for de krav, den nye formand har stillet, er helt uacceptable, siger han.

Heller ikke Mariagerfjord-lokalformanden render af pladsen.

- Vi må rykke sammen i bussen og arbejde videre med de mennesker, der er tilbage, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland