Foto: Bruno Stagsted

Troede ikke han ville gøre døtrene ondt

Det var et konfliktfyldt ægteskab og en barsk skilsmisse, hvor børnene blev brugt som gidsler, som moren til de to børn, der sidste år i august blev dræbt af deres far, i dag i retten i Berlin kunne berette om.

Moren fortalte om, hvordan hun og den nu drabstiltalte havde mødtes som ganske unge, og de havde tilsyneladende nogle gode år sammen, inden det hele begyndte at gå galt.
Den 41-årige gjorde ifølge ekshustruen alt hvad han kunne for at være en god far, men det var svært at overskue, fordi han var selvstændig, gjorde deres gård i stand og havde så meget om ørerne, at moren mente, han forsømte børnene og familien.

- Vi voksede fra hinanden, gik i hver vores retning. Og jeg havde ofte fornemmelsen at jeg stod alene om børnene, fortalte moren, som tilføjede, at det var en af årsagerne til, at hun flyttede fra ham.

De blev skilt i sommeren 2009, og eks-hustruen fandt en bolig fem kilometer fra den gård, de tidligere sammen boede på. Børnene var skiftevis en uge hos hver.

- Vi forsøgte at holde børnene ude af konflikten, men han brugte alt det, jeg sagde som en provokation, selvom jeg ingen interesse havde i det. Og han forsøgte at forklare børnene, at det var min skyld, fortalte hun.

Senere meddelte den nu drabstiltalte, at han havde tænkt sig at flytte væk med pigerne, og han virkede ifølge eks-konen jævnligt ustabil og har tidligere sagt, at hvis han ikke kunne få børnene, så var der ingen, der skulle have dem.

- Men jeg kunne aldrig i min vildeste fantasi forestille mig, at han ville gøre dem noget, fortalte den meget berørte mor i retssalen i Berlin i dag.

Moren og den tiltaltes tante var de sidste vidner i sagen, dermed mangler nu forsvarers og anklagers procedurer, inden sagen er afsluttet og dommen kan falde. Det forventes at ske den 29. maj.

Morens vidneforklaring kan ifølge dommeren være afgørende for, hvilken straf den 41-årig mand får. Der bliver altså tale om en straf, men om det er en behandlingsdom eller en fængselsdom vides endnu ikke.