LIGE NU:

TV: Politikere giver håndslag på tredje Limfjordsfor-bindelse

Iført gummistøvler og bevæbnet med en spade drog fire nordjyske folketingskandidater i dag til Egholm og tog et symbolsk første spadestik til den tredje Limfjordsforbindelse.

Selvom den tredje Limfjordsforbindelse stadig kun er på tegnebrættet, hoppede Ane Halsbo-Jørgensen (S), Bjarne Laustsen (S), Preben Bang Henriksen (V) og Karsten Lauritzen (V) i dag i gummirøjserne og tog færgen til Egholm.

Her blev politikerne mødt af en lille protestgruppe, som mener, politikerne skal frede øen for den planlagte motorvej.

Politikerne fortsatte dog deres planlagte ærinde, hvorefter de gav hinanden håndslag på at kæmpe sammen om den tredje forbindelse over fjorden. Med Aalborg i baggrunden stimlede de travle folketingskandidater sammen om håndtaget, inden de satte spaden i strandsandet.

Pengene til forbindelsen er endnu ikke afsat, og hverken Thorning eller Løkke turde i TV2 Nords studie forleden love, at byggeriet kommer i gang i den kommende valgperiode. Det anfægter dog ikke de nordjyske kandidater, der kæmper videre for at få forbindelsen vedtaget.

Og selvom pengene til forbindelsen ikke er fundet, flyder der stadig kroner fra Christiansborg til Nordjylland. Carsten Laurtizen (V) siger i dag, at selvom Nordjylland i den seneste valgperiode har fået omkring fire milliarder til offentlig trafik, er pengene ikke brugt rigtigt.

- Vi har faktisk fået ret mange penge, men problemet er, at dealtovervejende er gået til kollektiv trafik, særligt togene, og ikke til mere vej og bro. Vi kunne faktisk have fået totredjedele af en tredje Limfjordsforbindelse for pengene, men i stedet kan vi i 2020 komme et par minutter hurtigere med toget fra Frederikshavn til Hobro, påpeger Lauritzen.

Du kan læse mere om investeringerne i den kollektive trafik i den seneste valgperiode ved at nedenfor.