07:38

Hjørrings borgmester borgmester får politibeskyttelse under valgkampen. Det sker efter flere grove tilfælde af livsfarlig hærværk mod hans ejendom. Video: Johnni Isaksen (Arkivfoto)

TV2 Nord indstillet til pris for dækning af borgmestertrusler

TV2 Nord er sammen med to andre regionale medier indstillet til den nye pris Hverdags-spadestikket.

Trusler og chikane mod en folkevalgt borgmester er en trist historie - men for TV2 Nord har dækningen af netop truslerne mod Hjørring Kommunes borgmester, Arne Boelt, vist sig at være en rigtig god historie.

TV2 Nord og journalisterne Jesper Bo Winther og Per Harder Højbjerg er nemlig blevet indstillet til prisen Hverdagsspadestikket, som er en ny pris, der bliver uddelt første gang til januar af organisationen Et Spadestik Dybere. 

Læs også Hjørrings borgmester med politibeskyttelse efter trusler og chikane

- Jeg synes det er fantastisk, at vores journalistiske ambitioner i hverdagen er så bemærkelsesværdige, at de også bliver set og bemærket af andre uden for vores egen landsdel, siger TV2 Nords direktør Mikael Justesen.

Nye spadestik-priser

Organisationen Et Spadestik Dybere, der allerede uddeler Spadestik-prisen for den bedste graverjournalistik i Danmark, uddeler til januar to nye priser:
Hverdags-spadestikket - for bedste kvalitetsjournalistik i hverdagen lavet på lokalt eller regionalt medie.
Det digitale spadestik - gives for kritisk, undersøgende journalistik primært produceret til og publiceret på online platforme.

Kvalitetsjournalistik i hverdagen

TV2 Nord er indstillet sammen med Ida Nathan fra DR P4 København for sagen politiske målsætninger, der blev sat højere end hensynet til handicappede, og Espen Slavensky for sagen om ledige undersøgt af læge i jobcenter.

Hverdagsspadestikket er en pris, som uddeles for kvalitetsjournalistik lavet i hverdagen på et lokalt eller regionalt medie. Den gives til en redaktion eller journalist, som med afsæt i egen idé eller en dagsaktuel begivenhed formår at tilføre sin historie ekstra kreativitet og fornyelse. 

Det betyder, at historien skal være researchet og produceret på én dag.

Prisen er på 15.000 kroner og uddeles på Spadestikkonferencen, som finder sted den 23. og 24. januar 2018.

To redaktionschefer og en chefredaktør fra henholdsvis TV2 Lorry, P4 Midt & Vest og Midtjyllands Avis skal udvælge vinderen blandt de tre finalister.