Foto: TV2/NORD (Arkiv)

TV2/Nord i stort bombesamarbejde

Sammen med de øvrige regioner og TV 2 Nyhederne sætter TV2/Nord fokus på det ulovlige salg af de livsfarlige krysantemumbomber.

Søndag aften går TV 2 NYHEDERNE og en række af TV 2s regioner tæt på den danske fyrværkeribranche i en serie nyhedsindslag. Det sker i lyset af de alvorlige ulykker med krysantemumbomber, der prægede nytåret i Danmark.

- Vi har haft ca. 15 redaktører, reportere og fotografer fra fem TV 2-regioner og TV 2 NYHEDERNE i gang hele ugen. Det er nyt for os, at vi så massivt puljer kræfterne på tværs af landet om en nyhedshistorie, siger Claus Christensen, der koordinerer samarbejdet mellem regionerne og TV 2.

Serien om fyrværkeribranchen begynder søndag kl. 19.00 i TV 2 Nyhederne. Kl. 19.30 efter bliver den fulgt op med regionale indslag på TV 2/NORD, TV MIDT/VEST, TV SYD, TV 2/LORRY og TV 2/FYN.

- Jeg er meget glad for samarbejdet, og det gør os i stand til på meget kort tid at lave dybdeborende og væsentlig journalistisk, når vi puljer vores redaktionelle kræfter, siger TV2/Nords nyhedschef Jesper Christiansen.

TV 2-familien har besluttet, at 2015 skal være året, hvor samarbejdet mellem de otte TV 2-regioner og TV 2 l DANMARK for alvor bliver styrket. Nyhedsprojektet om fyrværkeribranchen er det første konkrete resultat. Forud venter flere fælles nyhedsserier, tættere samarbejde online, samarbejde om programmer og ikke mindst et tæt samarbejde om det forestående folketingsvalg.

- Samarbejdet med TV 2-regionerne er en kæmpe styrke for TV 2. Det er en mulighed for at lave journalistik, der både går helt tæt på den enkelte dansker og samtidig få nyhederne løftet op og givet perspektiv på et nationalt plan, siger TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby.