LIGE NU:

Tyske 'krankenschwestern' indtager Nordjylland

I løbet af de næste fire år vil Region Nordjylland ansætte op imod 300 tyske sygeplejersker på de nordjyske sygehuse. Der er indgået en aftale med et rekrutteringsbureau og de første 41 tyske sygeplejersker begynder allerede i løbet af det kommende år.

Der mangler hænder på Aalborg Psykiatriske Sygehus. Derfor har chefsygeplejersken sendt en bestilling sydover.

- Lige nu har jeg sendt en bestilling på 10 tyske sygeplejersker af sted. Jeg håber de begynder 1. november. Det vil betyde at vi bliver mindre stressede og så håber jeg også at vi vil bruge færre vikarer, siger Helle Jørgensen, der er chefsygeplejerske på Aalborg Psykiatriske Sygehus.

Det har været umuligt at besætte de ledige stillinger med danske sygeplejersker. Derfor kigger regionen nu mod tyskland, hvor der er arbejdsløshed blandt sygeplejersker. Sygeplejerskerne skal først have dansk undervisning og bestå en sprogprøve.

- Det er et stort gennembrud for os at vi nu har fået den her rammeaftale på plads. Nu ved vi hvor vi skal gå hen for at hente nye medarbejdere. Men det her er kun et initiativ. Vi skal også se på hvordan vi fastholder de danske sygeplejersker, og hvordan vi lokker flere til faget, siger Lars Mathiesen, der er personaledirektør i Region Nordjylland.

De tyske sygeplejersker bliver ansat på danske løn- og arbejdsvilkår. Derfor bliver initiativet også hilst velkommen af Dansk Sygeplejeråd.