LIGE NU:

Tyve på spil til Rødspætte Cup

En stribe af indbrud skæmmede dette års Rødspætte Cup. Formanden for Rødspætte Cup-udvalget kalder det for organiseret kriminalitet.

Et ukendt antal tyve var på rov i Frederikshavn i weekenden. Det gik ud over flere deltagere til Rødspætte Cup, hvor tyverierne foregik både i dagtimerne og i nattetimerne.

Natten til lørdag startede tyvene med at bryde ind i et klasselokale på Abildgårdskolen, hvor det gik ud over nogle tyske håndboldspillere. Lørdag eftermiddag nåede tyvene så til Arena Nord, hvor nogle norske spillere opdagede, at der havde været ubudne gæster i deres sportstasker. Senere samme aften blev flere værelser ved Arena Nord brudt op.

Søndag gik turen så til Munkebakkeskolen, hvor tyvene brød ind i en gymnastiksal, hvor 40 unge håndboldspillere fra Roskilde havde overnattet. Senere fortsatte turen til Ørnevejens Skole fik en svensk dreng stjålet sin pung.

Det er primært mobiltelefoner, musikafspillere og penge, som tyvene er kommet af sted med.

Formanden for Rødspætte Cup-udvalget, Per Larsen, mener at der er tale om organiseret kriminalitet.

- Vi har haft et kanon arrangement med 4500 unge mennesker og rigtigt godt vejr. Så er det træls, at man skal opleve sådan noget her, siger Per Larsen.

Nordjyllands Politi opfatter imidlertid ikke tyverierne som organiseret kriminalitet, men de er ellers på bar bund i sagen, hvor der indtil nu mangler vidner.