Foto: Thomas Gaardsmand

Udenlandske tyvebander skræmt væk

Politiets indsats mod udenlandske tyvebander ser ud til at virke, i hvert fald kan politiet nu konstatere, at der er væsentligt færre anmeldelser om lommetyverier i Aalborg end der var sidste sommer.

Det er primært østeuropæiske bander, som politiet i foråret er gået målrettet efter for at skræmt væk, og meget tyder på at det er lykkedes.

- Vi har haft en del politifolk på gaden for over for udenlandske mulige lommetyve, blandt andet, at signalere, at vi er til stede. På den måde rygtes det i grupperne, at der er politi i Aalborg, og så bliver de væk, fortæller politikommissær Henrik Hyldig, Nordjyllands Politi.

Politiet har de seneste tre sommer-uger modtaget 80 anmeldelser om lommetyveri fra borgere i og omkring Aalborg. Og det er væsentligt færre tyverier end i samme periode sidste år, hvor der var 120 anmeldelser på tre uger.

Det er fortsat tegnebøger og mobiltelefon, som lommetyvene går efter, og igen denne sommer opfordrer politiet folk til at passe godt på sine ejendele, når man bevæger sig rundt i større byer, som f.eks. Aalborg, med mange mennesker.