LIGE NU:

Udenrigsministeriet fraråder Spanien: Nordjysk Malaga-afgang er stadig populær

Torsdag ændrede Udenrigsministeriet deres rejsevejledning for Spanien, så alle ikke-nødvendige rejser til landet frarådes. Flere nordjyder har dog alligevel tænkt sig at rejse til den Iberiske Halvø.

117 sæder ud af 118 er på forhånd booket til flyselskabet Great Dane Airlines afgang fra Aalborg til Malaga på søndag.

Selvom flere end normalt har tilbragt sommeren hjemme i Danmark, har rejselysten også været stor efter at det fra 27. juni, igen blev muligt at tage på tur til store dele af Europa for danske turister. 

Med et stigende smittetal i flere lande i Europa heriblandt Spanien, valgte Udenrigsministeriet dog torsdag, at skærpe deres rejsevejledning, i forhold til danskernes foretrukne ferieland, og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Spanien.

Siden genåbningen har der været fin interesse for Great Dane Airlines afgang til spanske Malaga, og det ser umiddelbart ikke ud til at ændre sig til trods for Udenrigsministeriets nye rejsevejledning. 

quote Siden i går har vi mest været i kontakt med kunder, der vil sikre sig, at vi nu også flyver på søndag.

Thomas Hugo Møller, administrerende direktør, Great Dane Airlines. 

- Siden i går har vi mest været i kontakt med kunder, der vil sikre sig, at vi nu også flyver på søndag, fortæller administrerende direktør i Great Dane Airlines, Thomas Hugo Møller, til TV2 Nord.

I følge ham fortæller mange, at de gerne vil afsted, da smitten i Spanien primært er i den nordlige del af landet og ikke så slem ved eksempelvis Malaga.

Men flyselskabet kan nok ikke undgå at opleve tomme sæder.

- Der vil være nogle, som har købt en pakkerejse, der ikke kan komme afsted, da en sådan rejse står og falder med rejsevejledningen, siger Thomas Hugo Møller.

Great Dane Airlines har ingen planer om at indstille flyvningen til Malaga, og efter stor efterspørgsel på sommerens græske afgange kigger man nu på, at lave flere afgange til Grækenland også i efteråret.

- Det er populært med Kreta, Rhodos og Zákynthos, så vi håber på flere afgange allerede fra september, siger Thomas Hugo Møller.