LIGE NU:

Udsatte kæmper om DM i fodbold

Hjørring er i weekenden vært for DM i gadefodbold. Her spiller hjemløse og socialt udsatte både for at vinde og for at knytte venskaber.

Der er gode tacklinger, frække finter og enkelte helkiksede skæverter, når de røde spiller mod de blå, de stribede kæmper mod dem i orange træjer og de grønne tæver de sorte og hvide.

Det hele foregår på en parkeringsplads i Hjørring. Her er opstillet to små baner, hvorpå der spilles otte minutter lange gadefodboldkampe.

Det lyder på mange måder som et helt almindeligt fodboldstævne, men deltagerne er ikke med helt almindelig baggrund. DM i gadefodbold er nemlig et arrangement for hjemløse og socialt udsatte. Holdene er blandt andet fra væresteder, herberger og misbrugscentre, og selv om der bliver spillet om DM, er det ikke kun resultaterne der tæller.

- Mange af vores spillere har ikke så mange venner eller kommer måske i nogle kredse, hvor det er svært at have tillid til hinanden. Her bliver de valgt til, og det betyder noget, om de er her. Så det vil sige, at den der selvtillid, man får ved at vide, at hvid jeg ikke dukker op, så mangler der en målmand eller en angrebsspiller, det betyder enormt meget for vores spillere, siger Lene Knudtzen, som er projektleder i Ombold, foreningen, der står bag DM i gadefodbold og som også organiserer hjemløselandsholdet.

Med til DM i Hjørring er et lokalt debutanthold. Den Blå Sociale Café ligger få hundrede meter fra stævnepladsen, og holdet herfra er med ved DM for første gang. I fredagens første fire kampe blev det kun til en enkelt sejr, men spillerne fra Hjørring har også kun trænet en enkelt gang.

I modsætning træner flere af de andre hold ugentligt, og nogle har endda landsholdsspillere med. Derfor tager Den Blå Sociale Café det ikke så tungt, at resultaterne ikke flasker sig. Det handler om meget andet end at tabe og vinde.

- Det er også det sociale i det. Man kommer ud og røre sig med nogle andre mennesker end man lige er vant til. Møde nye mennesker og få nye venner og se hvordan de andre rundt omkring har det, siger Tobias Mølbak fra Den Blå Sociale Café.

De to danske hjemløselandshold er også i Hjørring for tiden. Her ligger de i træningslejr, inden de skal til VM om to uger.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden