01:52

Thailandske Suthida NIelsen og datteren Im skal rejse hjem til Thailand, men håber nu, at en retssag kan redde dem.

1 af 2

Udvist mor vil gå rettens vej

En thailandsk mor og hendes sekårige datter skal udvises fra Danmark, men nu vil familien tage sagen til domstolene for at få lov at blive.

Suthida Nielsen fra Aabybro og hendes datter Im har fået den besked, de frygtede. De skal forlade Danmark 16. maj.

Egentlig skulle mor og datter have forladt landet 3. januar, efter at Suthidas danske mand, Johnny døde af kræft sidste år. Men efter en klage fik de lov at blive, indtil sagen var behandlet igen.

Men nu er de udvist af landet, og skal tilbage til Thailand, som Im ikke har nogen tilknytning til.

- Jeg er meget ked af det. Jeg tænker på min datter og på mine svigerforældre. De har mistet deres søn, og nu mister de os. Vi er meget tætte, og vi elsker hinanden meget højt, siger Suthida Nielsen.

Netop fordi Im kun taler dansk og ikke har tilknytning til Thailand, vil familien nu prøve at få sagen for retten i håbet om, at hensynet til den seksårige pige vejer så tungt, at mor og datter kan få lov at blive i Danmark.

- Vi vil tænde et lille håb og prøve om ikke hensynet til barnets tarv vejer tungt. Håbet er, at Im får lov at blive i landet, og hvis hun gør, så skal hendes mor selvfølgelig også blive her, siger det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc. Dem.), som har støtte familien i sagen og også vil lægge politisk pres på justitsministeren.

Svigerforældrene hjælper Suthida Nielsen og Im, og de har blandt andet samlet underskrifter. Men nu kan familien bare håbe, at en retssag vil falde ud til deres fordel.

- Jeg håber, at de tænker på den lille pige. Jeg håber, siger Suthida Nielsen.