LIGE NU:

Undersøger fiskers død

Hvordan kunne en 36-årig fisker onsdag miste livet ved en ulykke i Hirtshals. Det skal Den Maritime Havarikommission undersøge torsdag.

Den Maritime Havarikommission kommer i dag klokken 13 til Hirtshals, hvor den skal undersøge, hvordan en 36-årig fisker kunne miste livet ved en ulykke på en kutter i går. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Fiskeren var sammen med en kollega på fiskeri i Skagerrak, da han onsdag omkring klokken 14.30 blev viklet ind i kutterens trawl.

Der blev slået alarm, og Søværnets Operative Kommando sendte en helikopter af sted, samtidig med, at fem civile skibe blev dirigeret til området.

Den anden fisker på båden troede, at den 36-årige var faldet i vandet, da han ikke kunne se ham. Men da helikopteren ankom, kunne besætningen se fra luften, at den 36-årige sad viklet ind i trawlet. Det siger Poul Badsberg, vagtchef ved Nordjyllands Politi, til radiostationen.

Helikopteren hejste manden op og fløj ham til Aalborg Universitetshospital. Men mandens skader var så alvorlige, at han blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset klokken 17.45.

Den afdøde er fra Brande i Midtjylland.

Kutteren ligger nu ved kaj i Hirtshals og skal indgå i de videre undersøgelser, oplyser DR P4 Nordjylland.