LIGE NU:

Unge cykler til Paris

Team Hjørring Youth er snart klar til deres livs cykeltur.

For lidt over et år siden var det de færreste fra Team Hjørring Youth, der havde siddet på en racercykel. Om mindre end en måned skal de cykle næsten 1500 km. fra Hjørring til Paris.

Team Hjørring Youth (kaldet Team Thy) er et projekt, som Team Hjørring satte i gang for mere end et år siden. Byens skoler kunne indstille unge i alderen 14-18 år, som fik doneret en racercykel med udstyr, mod at de deltog i projektet, der skal styrke de unges sociale og idrætslige kompetencer.

- Jeg håber, at de unge finder ud af, at hvis de gør en fælles indsats og samtidig en indsats for sig selv, så kan de stort set det, de vil, siger holdkaptajn Kurt Brandi, der er en af holdets trænere fra Team Hjørring.

Flere af de unge har tidligere lidt nederlag i andre sportsgrene og i klasselokalerne, men holdet omkring Team Hjørring Youth oplever en opblomstring hos flere af de unge ryttere.

- De har udviklet sig både som cykelryttere og som mennesker. De virker meget mere glade, udadvendte og imødekommende overfor alle de andre nye, der kommer ind på holdet, siger Kurt Brandi.

Den 12. juli tager Team Hjørring Youth med 75 andre ryttere fra Team Hjørring mod Paris. På 9 dage skal de tilbagelægge næsten 1500 km., og selvom distancen kan lyde farretruende, er de unge ryttere ved godt mod.

- Jeg tror, det bliver mega fedt. Det bliver også hårdt, men det bliver mega fedt, siger Jeppe Borring Larsen.