LIGE NU:

Unge dyster om at få den bedste ide

De regionale finaler i den landsdækkende opfinderkonkurrence Edison er begyndt i Nordkraft i Aalborg. Konkurrencen er for 6. og 7. klasser, der skal dyste i den bedste og mest kreative idé til løsninger på problemer som ensomhed og socialt udsatte og sårbare unge.

Folkeskoleelever fra 6. og 7. klasse fra Aalborgs skoler dyster i disse dage i Edison. Årets tema er ”Værdifulde Fællesskaber", der har fokus på sociale samfundsløsninger”.

Ønsket med det tema er,  at skabe opmærksomhed omkring blandt andet socialt udsatte og sårbare børn og unge samt andre svage grupper i vores samfund. 

I forhold til temaet ”Værdifulde Fællesskaber" har eleverne i 6. og 7. klasse knoklet med at forberede præsentation, prototyper og beskrive deres produkter, så alt er klappet og klart til regionalfinalerne.

Den grundlæggende idé er, at lærere og elever i 6.-7. klasse skal følge et forløb, hvor viden, idégenerering og teamsamarbejde fører til udvikling fra en idé til et produkt.

Eleverne skal markedsføre deres produkt på en messe sammen med andre Edison-projekter i skarp konkurrence med andre elever.

Landet over har Edison-eleverne arbejdet med den samme problemstilling, og de bedste elever kvalificerer sig til landsfinalen via lokale finaler.

Der er landsfinale den 21. november 2019 i Fredericia. Sidste år deltog ca. 12.000 elever på landsplan.