LIGE NU:

Unge er opmærksom-me på sundhed

Onsdag offentliggjorde onsdag tal, der viste, at antallet af klamydiasmittede i Aalborg er steget. Men sådan er det måske ikke alligevel

Sundhedsstyrelsens klamydiatal for 2013 blev offentliggjort onsdag den 3. september. Den viser, at antallet af klamydiasmittede er steget i Aalborg fra 23,9 procent i 2012 til 25,4 procent i 2013.

Ifølge Aalborgs nye seksualvejleder Marlene Simoni er stigningen ikke nødvendigvis udtryk for, at der er flere smittede. Det kan også skyldes, at der i sidste halvdel af 2013 har været meget mere information og vejledning til de unge.

- Høje klamydia tal behøver ikke være udtryk for, at flere unge i Aalborg dyrker usikker sex. Det kan også være udtryk for, at vi med mere oplysning og vejledning har fået flere unge til lægen for at blive testet, siger Marlene Simoni.

I Aalborg Kommune har de oprettet et nyt sundhedsteam, Sund Ung Teamet. Det består af en børn- og ungelæge, sunhedsplejersker og en seksualvejleder. De arbejder på fire ungdomsuddannelser i Aalborg. Teamet er der for at vejlede, og de unge kan bruge dem til at få en fortrolig samtale med en sundhedsfaglig person om deres trivsel og sundhed.

- Det er vigtigt, at de unge får information og støtte i at tage ansvar for egen sundhed, og derfor er jeg meget glad for det nye Sund Ung Team, som møder de unge med deres tanker og problemer der, hvor de er, siger Sundheds- og Kulturrådmand Mads Duedahl.