Foto: Leif Ervolder, LOA

Unge skal lære Limfjordens kulturhistorie

UngAalborg vil vise de unge Limfjordens kulturhistorie. Mange unge har i dag set forskellige dele af verden, men ikke alle kender historien i deres nærområde, og det vil UngAalborg gøre noget ved.

Mandag den 23. maj tager 20 unge elever fra UngAalborg Uddannelsescenter afsted på tur. Her gør de forskellige stop i Limfjorden, hvor de unge skal lære om Limfjordens kulturhistorie. UngAalborg vil sikre, at de unge ikke kun besøger forskellige lande i verden, men at de også lærer deres nærområde at kende.

- Vi tager ikke tingene for givet på sejladsen rundt i Limfjorden. Hver aften, når vi stævner ind i en ny Limfjordshavn, står den på kulturhistoriske oplevelser. Eksempelvis kommer vi i Thisted på byvandring og hører blandt andet om andelsbevægelsen, der har 150 års jubilæum i år - og i øvrigt har sit udspring i byen, siger Casper Sejr Madsen, der er underviser og skal med på turen.

Eleverne og besætningen sejler i det gamle foreningssejlskib LOA, hvor de unge også skal lærer at sejle et skib. Eleverne sejler ud fra Aalborg, og på deres tur gennem Limfjorden gør de stop i Thisted, Struer, Fur og Løgstør. Eleverne skal være afsted i fem dage, og lægger til i Aalborg igen fredag den 27. maj.