Foto: TV2/Nord

Universitetet flytter ind hos Nokia

Aalborg Universitet åbner en afdeling i Nokias tidligere hovedkvarter i København.

Torsdag fik Aalborg Universitet grønt lys til overtager Nokias tidligere hovedkvarter i København. Det er Finanstilsynet, der har giver Aalborg Universitet lov til at flytte ind. Men den nye afdeling af Aalborg Universitet håber universitet, at kunne være med til at trække flere udenlandske investeringer til landet.

-Vi er meget tilfredse med at kunne samle vores østdanske aktiviteter på Frederikskaj i København og samtidig være med til at skabe en ny model for, hvordan universiteter og virksomheder arbejder sammen. Aftalen ligger i klar forlængelse af AAU's målsætning om, at vores forskning skal bidrage til at løse aktuelle problemer i private virksomheder og offentlige institutioner.

- Samtidig glæder det os at give København SV en nyt universitetscampus. Aalborg Universitet har tidligere bevist at kunne tiltrække studerende fra familier uden den store tradition for en højere uddannelse, hvilket vi tillægger bl.a. vores særlige problembaserede læring med projektarbejde i grupper. Også bare kaldet Aalborgmodellen. Dermed kan vi være med til at løfte uddannelsesniveauet for en helt ny gruppe af unge, slutter AAU's rektor Finn Kjærsdam.