Foto: Arkiv

Værkstedspriserne er i ro

Selvom det aldrig føles helt billigt at køre sin bil på værksted, så kan man glæde sig over, at værkstedspriserne ikke er steget siden 2013.

Der er gode nyheder for bilejere. Værkstedspriserne er ikke steget siden sidste år. Og det er direkte billigere at få sin bil på værksted i forhold til 2013. Det viser en undersøgelse fra værkstedsportalen autobutler.dk.

Gennemsnitsprisen for udvalgte værkstedsopgaver i Nordjylland er 3819 kroner i 2015. Det er en stigning på 33 kroner i forhold til 2014. Men det er stadig billigere end i 2013, hvor gennemsnitsprisen her i regionen var på 3945 kroner.

Det er autobutler.dk har indhentet priser på 10.000 værkstedsopgaver rundt om i landet og lavet en beregning af gennemsnitsprisen. Tilbuddene er lavet på tværs af bilmærker og årgange, der kan give store udsving.

Priserne i Nordjylland lægger en smule under landsgennemsnittet, der i 2015 er 3900 kroner. Der er således også regionale forskelle på værkstedspriser.

Dyrest på Sjælland - billigst i Vest- og Midtjylland

Selv om priserne har holdt sig i ro, kan det betale sig at køre lidt længere end blot til det lokale værksted.

"Der er store regionale forskelle i priserne. Vest- og midtjyderne sparer i gennemsnit 417 kroner i forhold til Sjællænderne. Værkstederne her har generelt lavere omkostninger, hvilket afspejler sig på bilejernes regning", forklarer analysechef Jan Sturm fra autobutler.dk. Han anbefaler at man altid sørger for at få tilbud fra flere værksteder.