LIGE NU:

Vakse kolleger hædret: Emilie og Mathias løb efter røver og fik ham anholdt

Emilie Agesen og Mathias Nordborg har modtaget en dusør fra Nordjyllands Politi i Himmerland for deres snarrådige indsats som vidner til et røveri i Løgstør. De to kolleger handlede nemlig resolut og løb efter den mand, der røvede deres supermarked.

17-årige Emilie Agesen og 16-årige Mathias Nordborg er til daglig kolleger i et supermarked i Løgstør, hvor de også begge bor. 

Fredag den 26. februar i år viste de, at deres samarbejdsevner rækker langt ud over arbejdshverdagen: De blev nemlig vidner til et røveri i ”deres” supermarked, og deres fælles, aktive indsats førte til røverens anholdelse.

Den indsats har Nordjyllands Politi nu belønnet med en dusør på 500 kr. og en buket blomster til både Emilie Agesen og Mathias Nordborg.

Klokken 14.45 fredag den 26. februar henvendte en maskeret mand sig ved kassen på de to unge menneskers arbejdsplads og sagde noget i retning af: ”Giv mig alle pengene, jeg skal have pengene”. 

Ekspedienten udleverede kassebeholdningen, hvorefter røveren flygtede.

Løb efter røveren

Men Emilie Agesen og Mathias Nordborg tog kontakt til hinanden og besluttede sig hurtigt for at løbe efter røveren. De fulgte efter manden på afstand og kunne notere sig et signalement af røveren og den personbil, han efterfølgende kørte fra stedet i.

Kort efter ankom den første politipatrulje til stedet. Emilie Agesen og Mathias Nordborg sprang ud foran patruljebilen og videregav deres oplysninger. Patruljen kunne derfor straks søge i den rigtige retning, og efter få minutter var røveren anholdt.

Hvad, de to unge butiksansatte ikke vidste, var, at samme røver havde begået endnu et røveri tidligere samme dag. Det første røveri fandt sted i et supermarked i Hornum kl. 14.30. Her blev ekspedienten bange og gik væk fra kassen, hvorfor røveren forlod butikken uden udbytte.

Røver dømt - politiet roser

Efter anholdelsen erkendte den 23-årige røver begge røverierne og blev dagen efter varetægtsfængslet. Han modtog senere en dom på et år og seks måneders fængsel.

- Vi har valgt at uddele dusør til Emilie og Mathias, fordi de handlede så hurtigt og klogt i fællesskab. De tog kontakt til hinanden og fulgte efter røveren, så de kunne gøre sig gode observationer. Det var rigtig dygtigt gjort, og det var ud over, hvad man kan forvente af et vidne. Der er ingen tvivl om, at deres observationer var afgørende for, at vi så hurtigt kunne skride til anholdelse, siger politikommissær Mikkel Brügmann, efterforskningsleder på Hobro Politistation.

.

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Til forsiden

Til forsiden