Seneste nyt:

Varmt og tørt vejr driller: Sankt Hansbålet kan være i fare i år

Brandfareindekset viser i øjeblikket et stigende brandfareniveau, og det er lige nu knastørt i dele af Danmark, ligesom vejrudsigten ikke med sikkerhed melder om betydende regn.

De kommunale beredskaber følger situationen nøje, og det kan ikke udelukkes, at det ud fra en konkret vurdering af lokale forhold bliver nødvendigt med afbrændingsforbud i dele af eller hele landet i begyndelsen af næste uge – og dermed får betydning for Sankt Hansaften på næste onsdag.

- Det er desværre nødvendigt med disse overvejelser, fordi det er meget tørt og varmt lige nu, og har været det i en periode mange steder, forklarer Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber og fortsætter:

- Enkelte steder viser brandfareindekset en brandfare der er høj til ekstrem høj, hvilket betyder, at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt. Allerede nu skal man derfor være meget varsom med at tænde bål, bruge ukrudtsbrænder eller grille. En så høj brandfare rimer desværre rigtig dårligt på store bål.

Situationen kan ændre sig hurtigt, men der er ingen tvivl om, at det tændte bål Sankt Hansaften i store dele af landet risikerer at måtte droppes, hvis der ikke i dagene inden når at komme et ordentligt regnskyl.

- Lige præcis i år, så håber vi rigtig meget, at vi kan lade danskerne få en så normal Sankt Hansaften, som det overhovedet er muligt, men hvor gerne vi end vil holde fast i traditionerne, så må vi desværre holde endnu mere fast i tryghed og sikkerhed. Brandfaren kan ganske enkelt være for ekstrem, og så kan det desværre blive nødvendigt med afbrændingsforbud, siger siger Bjarne Nigaard.

Om heksen får flyveforbud i år, afgøres på mandag, når de kommunale beredskaber vurderer situationen omkring tørken, varmen og Sankt Hans.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi slet ikke – eller i hvert fald så kun nogle få steder - skal udstede flyveforbud for heksene i næste uge – men jeg kan desværre ikke love noget endnu, lyder det fra Bjarne Nigaard.

.Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden