03:37

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Veninde stjal Jannies identitet: Nu truer RKI

I over et halvt år er Jannie Kjeldsen blevet udsat for identitetstyveri af sin nu tidligere veninde.

Jannie Kjeldsen fra Birkelse har i fire måneder vidst, at en nu tidligere veninde har lånt penge i hendes navn. Men på trods af at hun flere gange har anmeldt sagen til politiet, så står hun til at ryge i registeret for dårligere betalere i næste uge.

- Det har føltes som et stort mareridt, som jeg ikke ved, hvornår stopper. Hun var en god veninde, som jeg brugte meget tid med, og jeg har ikke selv lagt mærke til det, for jeg stolede jo på hende. Så jeg tænkte, at jeg godt kunne godt lade min pung ligge oppe i lejligheden, mens jeg luftede min hund, siger Jannie Kjeldsen.

Til daglig læser 25-årige Jannie Kjeldsen på VUC i Aabybro, hvor hun er påbegyndt en HF-uddannelse. Her har identitetstyveriet haft store konsekvenser.

- Jeg har ikke rigtig kunnet koncentrere mig i timerne, når det var, at jeg skulle ringe til politiet og lånefirmaerne. Jeg har været meget fraværende både i sygedage og psykisk, siger Jannie Kjeldsen.

Hos Nordjyllands Politi oplever man flere og flere sager omkring identitetstyveri. Men i sagen om Jannie Kjeldsen erkender man, at der er blevet lavet en fejl.

- Jamen konkret kan vi sige, at når vi laver en fejl, så må vi også lægge os ned, og det gør vi så her. Den har forputtet sig i stakken, og er blevet lagt til side uden at blive efterforsket, siger Henrik Skals, der er vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Hvis ikke Jannie Kjeldsen skal ende i RKI om en uge, så kræver det en hurtig indsats fra politiet. Men upåagtet af sagens slutning, så har hun i hvert fald lært en ting.

- Man kan ikke stole på andre end sig selv, uanset hvor gode veninder man er, siger Jannie Kjeldsen.