02:11

Venstre i Aalborg vil sætte mere fokus på indsatsen mod radikalisering af unge.

1 af 2

Venstre ønsker bedre indsats mod radikalisering

Venstre i Aalborg Kommune vil have undersøgt, om indsatsen mod radikalisering af unge er god nok.

Efter weekendens terrorangreb i København har der været stor fokus på radikalisering af unge - eller rettere, hvordan man forhindrer, at unge radikaliseres.

Det har fået Venstre i Aalborg Kommune til at se nærmere på, hvad man gør i andre kommuner, og nu vil partiet have undersøgt og forbedres kommunens indsats.

- Jeg er bange for, at vi kommer til at overse nogle børn og unge, som er på vej ud i radikalisering, og at vi kommer til at se de frygtelige ting, vi også har set andre steder, siger rådmand for skoleforvaltningen, Venstres Tina French.

Venstre vil blandt andet have en mere klar strategi for, hvordan man afdækker radikaliserede personer og miljøer, og så skal både fagprofessionelle og almindelige borgere klædes endnu bedre på til at opdage og rapportere tegn på radikalisering.

- Jeg vil bare gerne have, at vi er på forkant, så vi ikke bagefter siger, hvorfor brugte vi ikke Århus-modellen, og hvorfor gjorde vi ikke det her lige en tak bedre, siger Tina French, som ønsker at kommunens, SSP-samarbejdets og politiets indsats hele tiden skal bygge på den nyeste viden og de nyeste metoder.

Hun vil dog ikke male fanden på væggen. For radikalisering er endnu ikke et stort problem i Aalborg, mener rådmanden. Det bakkes op af Nordjyllands Politi, som forklarer, at byen ikke har samme udfordringer som andre store danske byer.

- Fordi vi ikke har så mange udlændinge i Aalborg som man har i Århus, København og Odense, så er vi ikke så udsatte, hvis man kan lave den ligning. Men det får os ikke til at læne os tilbage og sige, at der ikke kan ske den slags i Aalborg, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals.

Nordjyllands Politi har blandt andet indledt et samarbejde med Østjyllands Politi, som allerede har en del erfaringer med at forebygge radikalisering.

Venstres forslag om at sætte mere fokus på indsatsen mod radikalisering bliver fremlagt på magistratens møde mandag.