LIGE NU:

Venstre-politiker vil lukke sygehus i Hobro

Regionsrådspolitikeren Peter Therkildsen foreslår at lukke sygehuset i Hobro for at kunne bevare sygehuset i Nykøbing Mors.

I Region Nordjyllands nye sygehusstruktur er sygehuset i Nykøbing Mors i fare for at blive lukket. Det har fået Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen til at efterlyse alternativer, så sygehuset kan bevares, og nu bakkes han op af en anden politiker fra Mors, Venstres regionsrådsmedlem Peter Therkildsen.

Peter Therkildsen vil på Region Nordjyllands forretningsudvalgsmøde på mandag foreslå, at man bevarer sygehuset på Mors og i stedet lukker sygehuset i Hobro. Det fortæller han til Limfjord Update.

- Der er jo betydeligt mere økonomi i at kigge på sådan en strukturændring end at kigge på de 2-4 millioner, man kan spare ved at fjerne aktiviteter fra Nykøbing-matriklen, siger Peter Therkildsen til Limfjord Update.

Han påpeger desuden, at infrastrukturern omkring Mariagerfjord Kommune i forhold til det nye universitetshospital i Aalborg både i forhold til patienter og personale, vil gøre det mere fornuftigt at se på en lukningaf Hobro-sygehuset.

Desuden mener Peter Therkildsen, at man for at bevare balancen i Region Nordjylland er nødt til bevare sygehusaktiveteter på Mors.