Foto: TV2/Nord

Vestbyen skal fornyes

Vestbyen i Aalborg skal blive et moderne og bæredygtigt kvarter. Derfor søger Aalborg Kommune hjælp hos verdens største arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år.

Aalborg Kommune ønsker en udvikling af den aldrende bydel Vestbyen. Derfor deltager byen i Europan, som betegnes som verdens største arkitektkonkurrence for unge arkitekter.

- Vi ønsker med deltagelse i EUROPAN - arkitektkonkurrencen at benytte muligheden for at kickstarte en udvikling af Vestbyen. Der er behov for en debat om, hvordan Vestbyen fortsat kan udvikle sig som den attraktive bydel ved vandet og tæt på Midtbyen. Vi ved at Sygehus Nord flytter ud , mange almene boliger står overfor en renovering, og der etableres evt. ny højklassificeret kollektiv trafik. Disse omdannelser og investeringer bør udnyttes til at få skabt en spændende bydel, der kan være med til at styrke Aalborgs profil som viden og oplevelsesby med international format, siger stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen, Teknik- og Miljøforvaltningen.

I alt deltager 17 europæiske lande med mere end 50 forskellige grunde. Her skal de unge arkitekter bidrage med idéforslag og løsninger til fremtidens udvikling. Udover Aalborg Kommune, deltager København Kommune også fra Danmark.