LIGE NU:

Vesthimmerland betaler penge tilbage i omstridte byggesager

Byrådet i Vesthimmerland har besluttet at betale 625.000 kroner tilbage til borgere, som har betalt høje byggesagsgebyrer.

Politikerne i Vesthimmerland Kommune betaler 625.000 kroner tilbage til borgere, som har betalt høje byggesagsgebyrer. Samtidig indfører byrådet et loft for gebyrerne fremover.

Sagen er blevet taget op, efter at TV2/Nord fortalte, hvordan minkavler Per Thyrrestrup skulle betale 350.000 kroner i byggesagsgebyr, mens han i flere nabokommuner kunne være sluppet meget billigere.

Det høje gebyr skyldtes, at Vesthimmerland Kommune havde hævet prisen fra ni til 18 kroner per kvadratmeter uden at sætte et loft for, hvor højt gebyret kunne blive.

Det loft indfører byrådet nu. Fremover vil et byggesagsgebyr maksimalt koste 10.000 kroner i Vesthimmerland Kommune.

Samtidig tilbagebetaler kommunen gebyrer til borgere, som har betalt mere end 50.000 kroner i byggesagsgebyr efter 1. januar 2013.

Beslutningen koster kommunen 625.000 for tilbagebetalingen, mens den koster en manglende indtægt på 1,2 millioner i 2014.

- Jeg synes, det er en god beslutning. man skulle have sat et loft på, da man ændrede gebyret, men det var der simpelthen ikke nogen, der tænkte på dengang, siger den konservative borgmester Knud Kristensen.